Η Naval Group ναυπηγεί νέο υποβρύχιο «κανιβαλίζοντας» δύο άλλα!

Μία επιχείρηση που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά διεξάγεται στη Γαλλία, όπου οι μηχανικοί της εταιρείας Naval Group ενώνουν κυριολεκτικά δύο πυρηνικά υποβρύχια, έτσι ώστε το ένα από τα δύο να συνεχίσει  να λειτουργούν κανονικά.

Το γαλλικό υποβρύχιο, «Perle» είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στην Τουλόν τον Ιούνιο του 2020 όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μπροστινό τμήμα του.

Τώρα, πέντε μήνες μετά την έναρξη των εργασιών επισκευής, το άθικτο τμήμα του υποβρυχίου θα «μεταμοσχευτεί» σε ένα άλλο υποβρύχιο της ίδιας σειράς που παροπλίστηκε το 2019, το «Saphir».

Τα υποβρύχια τεμαχίστηκαν τον Μάρτιο του 2021, και μετά ξεκίνησε η διαδικασία ευθυγράμμισης. Για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας, απαιτήθηκαν 100.000 ώρες προπαρασκευαστικών μελετών και άλλες 250.000 ώρες βιομηχανικής εργασίας, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Το επόμενο βήμα θα συνίσταται στη συγκόλληση των δύο μερών του υποβρυχίου και στη σύνδεση της καλωδίωσης και άλλων εσωτερικών συστημάτων.

Το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας εξέτασε τέσσερις πιθανούς προορισμούς για το καμένο υποβρύχιο, μεταξύ των οποίων ήταν η διάλυση. Ωστόσο, τελικά επιλέχθηκε η μεταμόσχευσή του. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2023.

Για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοπόρας επιχείρησης δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό μοντέλο του υποβρυχίου, το οποίο θα βοηθήσει στην ακριβή σύνδεση των δύο μερών.

Μετά τη «μεταμόσχευση», το υποβρύχιο θα είναι μακρύτερο κατά 1,4 μέτρα.

Αυτό το επιπλέον μήκος οφείλεται στις τομές με τον εξοπλισμό σύνδεσης. Ο πρόσθετος εσωτερικός χώρος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει κοιτώνες για το πλήρωμα.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV