Ρωσική φρεγάτα έδεσε σε τουρκική ναυτική βάση

Η φρεγάτα του Βόρειου Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Ναύαρχος Κασατόνοφ» την Τρίτη 2 Μαρτίου ελλιμενίστηκε στην τουρκική ναυτική βάση Aksaz Karaağaç, που βρίσκεται κοντά στη Μαρμαρίδα.

Σύμφωνα με το Interfax , αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η επίσκεψη της φρεγάτας θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το πλήρωμα του πλοίου θα αναπληρώσει προμήθειες γλυκού νερού και τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Μεσόγειο, το ρωσικό πλοίο φιλοξενήθηκε σε λιμάνια της Αλγερίας, της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Η Τουρκία έχει γίνει η τέταρτη χώρα στην περιοχή, σε λιμάνι της οποίας εισήλθε η νεότερη φρεγάτα, για την οποία το τρέχον ταξίδι μεγάλων αποστάσεων είναι το πρώτο στην ιστορία της.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, η φρεγάτα «θα κάνει πολλές ακόμη επιχειρηματικές προσεγγίσεις σε λιμάνια της περιοχής της Μεσογείου.

Το μακρύ ταξίδι των πλοίων του Βόρειου Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αποτελείται από τη φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοφ» και το ρυμουλκό διάσωσης «Νικολάι Σίκερ», ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα πλοία κάλυψαν περισσότερα από 12,7 χιλιάδες ναυτικά μίλια. Στη Μεσόγειο Θάλασσα, η φρεγάτα και το ρυμουλκό βρίσκονται από τις 14 Ιανουαρίου.

Το πλοίο «Ναύαρχος Κασατόνοφ» είναι η δεύτερη φρεγάτα του  σχεδίου έργου 22350.

Τα πλοία του σχεδίου έργου 22350 δημιουργούνται με τη χρήση μυστικής τεχνολογίας, που έχουν σχεδιαστεί για να διεξάγουν εχθροπραξίες στην απομακρυσμένη ωκεάνια ζώνη εναντίον επιφανειακών πλοίων και υποβρυχίων του εχθρού, για να αποκρούσουν τις επιθέσεις με όπλα αεροπορικής επίθεσης τόσο ανεξάρτητα όσο και ως μέρος στόλου πλοίων.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV