Το Ναυτικό της Μιανμάρ παρουσιάζει το νέο του υποβρύχιο

Το Ναυτικό της Μιανμάρ παρουσίασε το νέο του υποβρύχιο στο Fleet Exercise 2020 (Άσκηση «Bandoola»), που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου.

Το αποκορύφωμα της άσκησης, που περιλάμβανε τουλάχιστον 12 ναυτικά σκάφη, ήταν το υποβρύχιο Project 877 EKM UMS Minye Theinkhathu, το οποίο ήταν στο παρελθόν το ινδικό υποβρύχιο INS Sindhuvir.

Καθώς οι εικόνες του υποβρυχίου κυκλοφόρησαν από το Tatmadaw στις 15 Οκτωβρίου 2020, το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών (MEA) έκανε μια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά του υποβρυχίου.

Ο εκπρόσωπος του MEA Anurg Srivastava δήλωσε ότι η Ινδία «θα παραδώσει ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo, INS Sindhuvir , στο ναυτικό της Μιανμάρ» ως μέρος της «ενισχυμένης εμπλοκής» της Ινδίας με τη Μιανμάρ, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη είναι σύμφωνη με το όραμα της Ινδίας για το SAGAR (Ασφάλεια και Ανάπτυξη για όλους στην περιοχή) και επίσης σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε ικανότητες και αυτονομία σε όλες τις γειτονικές μας χώρες.

Η Ινδία επιθυμεί να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή σε γειτονικές χώρες. Στον τομέα της ασφάλειας, οι γείτονες της Ινδίας, όπως η Μιανμάρ, επωφελούνται πολύ από τις συμφωνίες όπλων με πολύ ευνοϊκούς όρους και όρια πίστωσης και από τις δύο χώρες, καθώς η Ινδία προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Κίνα για επιρροή.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του MEA ακολουθεί την πραγματική μεταφορά, η οποία θεωρείται ότι πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 όταν εμφανίστηκαν εικόνες του Sindhuvir.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV