Αυξάνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του το HMS Queen Elizabeth συνεχώς

Το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth του πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, πρόκειται να μεταφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό από μαχητικά καθώς πρόκειται να λάβει την θέση του στην καρδία μιας ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ.

Δύο μοίρες μαχητικών F-35B της RAF, η μοίρα 617 (The Dambusters) και η VMFA-211 (The Wake Island Avengers) του Σώματος των αμερικάνων πεζοναυτών, θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις με συμμάχους στην Βόρεια Θάλασσα.

Συνολικά 14 μαχητικά και 8 ελικόπτερα Merlin θα αξιοποιήσουν το αεροπλανοφόρο ως βάση τους, αποτελώντας τον μεγαλύτερο αριθμό ιπτάμενων μέσων που θα επιχειρήσουν από βρετανικό αεροπλανοφόρο από το 1983.

Στην ομάδα μάχης του HMS Queen Elizabeth θα συμμετάσχουν επτά  αντιτορπιλικά, φρεγάτες και βοηθητικά πλοία του βρετανικού Ναυτικού. 

Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου θα κινείτε στην βόρειο δυτική ακτή της Σκωτίας συμμετέχοντας στην ετήσια άσκηση joint Warrior του NATO.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV