Αποτυχημένη τελικά η δοκιμή του Ρ-15 Termit: Χωρίς καθοδήγηση έπεσε στη θάλασσα (upd)

(Ανανέωση 20-7-2020): Μάλλον αποτυχημένη ήταν η δοκιμή του βλήματος P-15 Termit από το Ναυτικό του LNA. Ο πύραυλος μάλλον λόγω απουσίας καθοδήγησης έπεσε στη θάλασσα αμέσως μετά την εκτόξευσή του.

Ένα αντιπλοϊκό  πύραυλο σοβιετικής κατασκευής που παρά την παλαιότητά του εξακολουθεί να παραμένει επικίνδυνο  ακόμη και σήμερα δοκίμασε η Βεγγάζη.

Πρόκειται για το βλήμα P-15 Termit το οποίο προέρχεται από τα αποθέματα του Στρατού ή καλύτερα του Ναυτικού της Λιβύης επι Καντάφι.

Η δοκιμή έγινε στην θαλάσσια περιοχή του Τομπρούκ και ασφαλώς συνιστά μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία και τις ναυτικές μονάδες που διατηρεί σε απόσταση ανοικτά της Σύρτης.

Το  P-15 Termit έχει ισχυρότατη πολεμική κεφαλή βάρους 454 χλγρ. κινητήρα υγρών καυσίμων και προωθητή στερεών καυσίμων, αναπτύσσει ταχύτητα υψηλή υποηχητική 0,96 mach και η εμβέλειά του ανέρχεται στα 80 χλμ.

Η καθοδήγησή του προς το στόχο γίνεται αρχικά με αναλογικό σύστημα αδρανειακής πλοηγησης και στη συνέχεια με ενεργό ερευνητή (ραντάρ).

https://twitter.com/turancephesii/status/1284913270206464002

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV