Για ισραηλινό σύστημα λέιζερ κατά drones ενδιαφέρονται οι ΕΔ - Ποιο είναι

Για το σύστημα λέιζερ κατά drones της ισραηλινής εταιρείας Rafael ενδιαφέρεται το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με πληροφορίες. Το όπλο ονομάζεται Drone Dome και η προμήθειά του περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται  μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την προμήθεια συστημάτων αντιμετώπισης και κατάρριψης drones και UAV.

Στα συστήματα που ενδιαφέρεται ο ΕΣ περιλαμβάνονται τα Skylock και Skylord, αλλά και το ενεργό DRONE DOME το οποίο μπορεί να καταρρίψει drones από μεγάλες αποστάσεις.

Το σύστημα Drone Dome αποτελείται από ένα ραντάρ έρευνας, ένα ερευνητή σημάτων καθοδήγησης drone, ένα Ε/Ο αισθητήρα, το λέιζερ και το σύστημα ελέγχου πυρός.

Με τον εντοπισμό του drone το Drone Dome μπορεί να εξουδετερώσει το εχθρικό αεροσκάφος με δύο τρόπους: Είτε με τη μέθοδο των παρεμβολών στα σήματα καθοδήγησης είτε εάν αυτό δεν γίνει δυνατό με την εμπλοκή του όπλου λέιζερ.

Βέβαια η  ισχύς του είναι άγνωστο εάν επαρκεί για την κατάρριψη των μεγαλύτερων UAV όπως τα τουρκικά TB.2 αλλά σε κάθε περίπτωση εάν αποκτηθεί θα αποτελέσει μια καλή προσθήκη για τις ΕΔ απέναντι στη νέα αυτή απειλή.

Δείτε  βίντεο από την δράση του Drone Dome

https://www.youtube.com/watch?v=HVNtz8gLhaY&feature=emb_title

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV