Η Ρωσία εντείνει την παραγωγή πυραύλων, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία. Από τις αρχές της άνοιξης, η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγή πυραύλων.

Τον Αύγουστο, οι Ρώσοι σχεδιάζουν να παράγουν περίπου 118 πυραύλους Kinzhal, Iskander-M, Iskander-K, Kalibr, Kh-101 και τροποποιημένους πυραύλους Kh-22 (Kh-32).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ουκρανίας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 585 πύραυλοι στο ρωσικό οπλοστάσιο με βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων.

270 βλήματα Iskander
140 πύραυλοι Kalibr
περίπου 100 πύραυλοι Kh-101, Kh-555 και Kh-5

Η Ρωσία διαθέτει επίσης περίπου 75 πυραύλους Kinzhal και 150 πυραύλους Kh-22.

Λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων και της παραγωγής ορισμένων τύπων πυραύλων, η Ρωσία αναγκάζεται να αλλάξει τις τακτικές κρούσης, εκτοξεύοντας διαφορετικούς τύπους πυραύλων, επιλέγοντας στόχους πιο προσεκτικά και επενδύοντας περισσότερο χρόνο στον καθορισμό των διαδρομών πτήσης, πυραύλους cruise και drones που επιτρέπουν την αποφυγή της ουκρανικής αεράμυνας.

Η GUR θεωρεί πως η αλλαγή στην τακτική σχετικά με τα πυραυλικά πλήγματα μπορεί να σχετίζεται με τη ρωσική πρόθεση να συσσωρεύσει όπλα πριν από το φθινόπωρο και τον χειμώνα για να επιτεθεί ξανά στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ