Νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς από τις μάχες κατά των ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Στο βίντεο φαίνονται επιθέσεις ανταρτών της Χαμάς κατά ισραηλινών αρμάτων Merkava χρησιμοποιώντας ρουκέτες  Yasin των 85 χλστ. και δραστικό βεληνεκές τα 300 μέτρα.

Σε μια περίπτωση ένας μαχητής της Χαμάς προσβάλλει ένα ΤΟΜΠ Achzarit από εξαιρετικά μικρή απόσταση. Το αποτέλεσμα των βολών –εάν δηλαδή καταλήγουν σε αχρήστευση του άρματος ή όχι- δεν είναι γνωστό καθώς δεν φαίνεται στο βίντεο.

Η Χαμάς πάντως, χρησιμοποιώντας κλασικές τακτικές ανταρτοπόλεμου και εκμεταλλευόμενη το  δίκτυο των σηράγγων που διαθέτει κατορθώνει να  βρίσκεται σε απόσταση βολής από τα ισραηλινά άρματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την ίδια ώρα ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα, ότι κανείς δεν θα σταματήσει τη χώρα του στον πόλεμο που ξεκίνησε στη Λωρίδα της Γάζας που εξαπέλυσε ως αντίποινα για τη φονική εισβολή της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

«Κανείς δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη, ούτε ο Άξονας του Κακού, ούτε κανείς άλλος», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη στο Τελ Αβίβ, αναφερόμενος ειδικότερα στο αίτημα της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας. Η συζήτηση της υπόθεσης άρχισε την εβδομάδα που πέρασε, με τις δύο πλευρές να εκθέτουν τα πρώτα επιχειρήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ