Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για εισβολή στην Ρωσία, με μία δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 κάτι το οποίο με βεβαιότητα θα οδηγήσει στον Γ’ ΠΠ όπως υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Κονσταντίν Ζίφκοφ!

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει ξεπεράσει τον στόχο του να βάλει 300.000 στρατιώτες σε ετοιμότητα για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς τα μέλη του ΝΑΤΟ κλιμακώνουν σημαντικά την υποστήριξη προς την Ουκρανία, φέρνοντας τη συμμαχία πιο κοντά στον άμεσο πόλεμο με τη Μόσχα.

«Οι προσφορές στο τραπέζι από τους συμμάχους ξεπερνούν άνετα τις 300.000 που θέσαμε», είπε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι στην πραγματικότητα οι στρατιώτες που βρίσκονται σε ετοιμότητα είναι μισό εκατομμύριο:

«Οι Σύμμαχοι προσφέρουν δυνάμεις στη διοίκηση του ΝΑΤΟ σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα έχουμε 500.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα σε όλους τους τομείς, σημαντικά περισσότερους από τον στόχο που τέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης το 2022».

Η συμμαχία πέτυχε τον στόχο της καθώς τα μέλη της αύξησαν σημαντικά την υποστήριξη προς το Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ και πολλά άλλα έθνη έδωσαν επίσης πρόσφατα πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Η Ολλανδία και η Δανία σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με F-16 τους επόμενους μήνες και λένε ότι το προηγμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βομβαρδίσει τη Ρωσία.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι χαιρετίζει την αλλαγή πολιτικής και είπε ότι δεν πρέπει να θεωρείται κλιμάκωση από τη Ρωσία.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο εξέδωσε αυστηρές προειδοποιήσεις προς τη Δύση για οποιαδήποτε μεταφορά F-16, με Ρώσους αξιωματούχους να εξηγούν ότι το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος θα μπορούσε να φέρει πυρηνικά όπλα και να αποτελεί στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αποθηκεύσει τα F-16 στο έδαφος άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχει απειλήσει να χτυπήσει αυτές τις εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να στείλουν τα δικά τους στρατεύματα στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η Γαλλία εργάζεται για να «οριστικοποιήσει έναν συνασπισμό» χωρών του ΝΑΤΟ που είναι πρόθυμες να στείλουν στρατεύματα.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι οι Γάλλοι εκπαιδευτές που αναπτύσσονται στην Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι του ρωσικού στρατού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε πρόσφατα τους δυτικούς ηγέτες ότι έβαλαν τον κόσμο στο χείλος ενός μεγαλύτερου πολέμου.

«Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στην τρέχουσα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων», εξήγησε σε ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Οι εκκλήσεις για επιβολή στρατηγικής ήττας στη Ρωσία, που διαθέτει τα μεγαλύτερα οπλοστάσια πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν την ακραία απερισκεψία των δυτικών πολιτικών».
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ