Οι ουκρανικές δυνάμεις θα λάβουν ΤΟΜΑ CV-90 από τη Σουηδία, σύμφωνα με τη επίσημη ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο αναφέρει ότι τα ουκρανικά πληρώματα ολοκληρώνουν ήδη την εκπαίδευση για την χρήση αυτών των οχημάτων, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Με ανάρτησή του στο Telegram, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τα σχόλια του Σουηδού υπουργού Άμυνας, Pål Jonson, σε μια ενημέρωση στο Κίεβο στις 25 Μαΐου, μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ολέξιι Ρεζνίκοφ.

«Συζητήσαμε μερικές από τις παραδόσεις που παρέχει η Σουηδία στην Ουκρανία. Αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει τα CV90, εργαζόμαστε στο σύστημα πυροβολικού Archer και στα Leopard-2», σημειώνει ο Σουηδός υπουργός.

Η Σουηδία είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2023 ότι θα παρέχει ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει 50 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης CV90, συστήματα πυροβολικού Archer και αντιαρματικά όπλα NLAW.

Τα σουηδικά τεθωρακισμένα είχαν εντοπιστεί πριν λίγες ημέρες στην Ουκρανία να μεταφέρονται σιδηροδρομικώς προς την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ