Την ώρα που μαίνεται η μάχη στο Μπακχμούτ (σσ. το οποίο θα ονομαστεί Αρτεμόφσκ μόλις γίνει και επίσημα ρωσικό) στρατιώτες της Wagner που μάχονται στο μέτωπο μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ενώ εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι σύντομα η πόλη θα γίνει δική τους. 

«Εδώ όλοι καταλαβαίνουν τον στόχο – αυτός είναι η νίκη. Έχουμε τη Μόσχα πίσω μας. Κάθε γραμμή που καταλαμβάνεται είναι η Μόσχα για εμάς. Ακόμη και το Αρτεμόφσκ είναι Μόσχα για εμάς. Δεν είμαστε τόσοι πολλοί σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά συντρίβουμε τις ανώτερες δυνάμεις του εχθρού με πολύ μικρότερους αριθμούς», λένε στρατιώτες της Wagner και προσθέτουν:

«Αν είχαμε την ευκαιρία να πολεμήσουμε πολύ πιο ενεργά με το πυροβολικό, τότε θα είχαμε ήδη προχωρήσει πολύ περισσότερο. Επιπλέον, κάθε βλήμα που εκτοξεύεται είναι μια σωζόμενη ζωή ενός στρατιώτη. Είναι προτιμότερο να ρίχνουμε βλήματα στον εχθρό παρά να χάνουμε ανθρώπους.

»Η μάχη στην πόλη δεν είναι τόσο τρομακτική. Αλλά όταν μετακινηθήκαμε στα περίχωρα του Αρτεμόβσκ κατά μήκος της αποβίβασης, ήταν πολύ δύσκολο. Ανοιχτή, στοχευμένη περιοχή. Τα πλήγματα του πυροβολικού σε τέτοιες συνθήκες οδηγούν σε απώλειες. Στην πόλη, δεν είναι έτσι. Τα κτίρια σώζονται. Λοιπόν, όλα είναι πίσω μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμη να κρατήσουν την πόλη. Εμείς θα την κάνουμε τη δική μας ούτως ή άλλως».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ