Η Ουκρανία του Β.Ζελένσκι “ψάχνει νίκες” και αμοιβαία χτυπήματα με την Ρωσία σε μια προσπάθεια να μην τον εγκαταλείψει η Δύση αλλά η σημερινή προσπάθεια σταμάτησε από την ρωσική αεράμυνα.

Έτσι σε απάντηση του μαζικού ρωσικού χτυπήματος με πάνω από 70 drones «Geran-2» στο Κίεβο το ουκρανικό επιτελείο σήμερα επιχείρησε κάτι αντίστοιχο κατά της Μόσχας.

Όμως όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα Κυριακή (26/11) συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 20 ουκρανικά drones, ανάμεσά τους και όσα είχαν ως στόχο την περιφέρεια της Μόσχας.

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανέφερε μέσω του Telegram, πως αρκετά από τα drones καταρρίφθηκαν καθώς κατευθύνονταν στην πόλη.

Άλλα αναχαιτίστηκαν στους αιθέρες των περιφερειών Καλούγκα και Τούλα, νότια της Μόσχας, της περιφέρειας Μπριάνσκ (δυτικά) καθώς και πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Στην Τούλα, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από συντρίμμια, σύμφωνα με τις αρχές.

Θυμίζουμε ότι ήχησαν σειρήνες τα ξημερώματα του Σαββάτου στον πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, λόγω μαζικής ρωσικής επίθεσης με drones «Geran-2». 

Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου και διήρκησε περίπου 8 ώρες, με τις ουκρανικές αρχές να υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν από συντρίμμια πέντε άτομα. Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας καταρρίφθηκαν πάνω από 70 drones.

Ο ίδιος ο Β.Ζελένσκι, υποστήριξε ότι η Δύση έχει κουραστεί, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του πρέπει να πετύχει τρεις βασικές «νίκες» στο εξωτερικό, αν θέλει να έχει τύχη: την έγκριση μεγάλων πακέτων βοήθειας από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Χρειαζόμαστε τρεις νίκες. Η πρώτη είναι η νίκη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Είναι μια πρόκληση, δεν είναι εύκολο, αλλά η Ουκρανία κάνει τα πάντα», τόνισε ο Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ