Βαρύτατες απώλειες καταγράφουν οι Ουκρανοί στον οικισμό της Κλισίιβκα στην νότια «πύλη» του Μπάκχμουτ, όπου οι επιθέσεις τους έχουν συντριβεί από την τσετσενική δύναμη «Άκχματ», η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση του νότιου άκρου των ρωσικών δυνάμεων.

Οι τσετσενικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει όλα τα υψώματα γύρω από τον οικισμό και έχουν αναγκάσει τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν αρκετές εκατοντάδες μέτρα.

Η Κλισίιβκα μαζί με την Μπερχίβκα στη βόρεια «πύλη» του Μπάκχμουτ, αποτελούν τα δύο άκρα τα οποία θέλουν να καταλάβουν οι Ουκρανοί για να συμπιέσουν τις ρωσικές δυνάμεις μέσα στην πόλη.

Θέλουν να επαναλάβουν το σχέδιο που χρησιμοποίησε η ρωσική Wagner κατά τους εννέα μήνες που μάχονταν για την κατάληψη της πόλης.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ανεδαφικός, καθώς οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν επαρκείς δυνάμεις για να μπορέσουν να αντέξουν μία τέτοια εκστρατεία που θα απαιτούσε πολλούς μήνες και πολλές χιλιάδες νεκρούς για να έχει αίσιο τέλος και αυτό με την προϋπόθεση ότι οι Ρώσοι θα στέκονταν ακίνητοι και άπρακτοι.

Στον πόλεμο οι αναλυτές λένε πως κερδίζει αυτός που αντέχει στις απώλειες. Αυτή την στιγμή η Ουκρανία βρίσκεται σε ένα «σταυροδρόμι» καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω απώλειες.

https://twitter.com/FramingNewstv/status/1696143695433847205

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ