Ασταμάτητη είναι η ρωσική προώθηση στο Μπάκχμουτ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις με αργά, αλλά σταθερά βήματα, «καθαρίζουν» την πόλη από τις υπολειπόμενες ουκρανικές δυνάμεις που αμύνονταν επί μήνες.

Επόμενος στόχος των Ρώσων φέρεται να είναι το νέο ουκρανικό οχυρό Τσάσιβ Γιαρ, εκεί όπου αναμένεται να γίνεται μέσα στις επόμενες ημέρες έφοδος.

Το οχυρό βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ελιγμοί εκκένωσης ενός θύλακα.

Να σημειώσουμε ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν ήδη ολόκληρο τον σιδηροδρομικό σταθμό, τον οποίον τον βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη με την ένδειξη «πράσινο».

Ο επιβατικός σταθμός βρίσκεται στο κάτω μέρος και οι εμπορευματικοί σταθμοί στα βόρεια.

Οι (κίτρινες) γραμμές φαίνεται να αποτελούν λιγότερο εμπόδιο για τους Wagner από ό,τι ήλπιζε η Ουκρανία.

Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν άλλα δύο οικοδομικά τετράγωνα

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner υποστηριζόμενες από αερομεταφερόμενες μονάδες VDV κατέλαβαν δυο οικοδομικά τετράγωνα στο Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ, όπου μαίνεται η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία από το περασμένο καλοκαίρι και έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές σε Ρώσους και Ουκρανούς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταλήφθηκαν δυο τετράγωνα στο βορειοδυτικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Μονάδες αλεξιπτωτιστών VDV, βοηθούν τη Wagner συγκρατώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ώστε να μην πλαγιοκοπήσουν τις μονάδες της, κατά την ίδια πηγή.

Με λίγα λόγια η Wagner πραγματοποιεί τις επιχειρήσεις διείσδυσης και εξάρθρωσης των ουκρανικών αμυντικών γραμμών και οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές VDV φροντίζουν να πραγματοποιούν ελιγμούς υπερκέρασης.

Στην πραγματικότητα ότι έχει απομείνει στο Μπάκχμουτ υπό ουκρανικό έλεγχο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό της πόλης, της τάξης του 6%.

Το μόνο «αγκάθι» για τις ρωσικές δυνάμεις είναι η Κρομόβε η οποία βρίσκεται ακριβώς έξω από την δυτική είσοδο του Μπάκχμουτ.

Η Wagner θεωρείται πως από σήμερα θα ξεκινήσει την επιχείρηση κατάληψή της

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ