Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξη στο Politico απαίτησε, μάλιστα με προσβλητικό τρόπο για άλλη μία φορά να παραδοθούν στην Ουκρανία συστήματα Patriot.

«Δώστε μας τους καταραμένους Patriot», είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν είχαμε αρκετά συστήματα αεράμυνας, δηλαδή Patriots, θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε όχι μόνο τις ζωές των ανθρώπων μας, αλλά και την οικονομία μας από την καταστροφή», πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία στην προσπάθειά της να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

«Όταν τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν θέσεις, ας δούμε τον λόγο», είπε ο Κουλέμπα.

«Είναι επειδή η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί μαζικά αναβαθμισμένες εναέριες κατευθυνόμενες βόμβες. Δεν υπάρχει διαφυγή», ανέφερε ο ίδιος εξηγώντας ότι αυτές οι βόμβες είναι όπλα «από τα οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις, εάν είσαι ο επιδιωκόμενος στόχος, ενώ δεν μπορείς και να τις μπλοκάρεις.

Πέφτουν στο κεφάλι σου και καταστρέφουν τα πάντα. Έτσι χάνουμε θέσεις  μας, και ο μόνος τρόπος να το αποτρέψουμε είναι να καταρρίψουμε τα αεροσκάφη που μεταφέρουν τις βόμβες. Χρειαζόμαστε συστήματα αεράμυνας στην πρώτη γραμμή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ