Στην πόλη του Μπαχμούτ είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας, εκεί όπου διεξάγονται οι σφοδρότερες εχθροπραξίες. Στην πόλη των θηριωδιών, που έχει αναδειχθεί σε «μητέρα των μαχών», οι Ρώσοι επιχειρούν να προχωρήσουν σε διευρυμένης κλίμακας χτύπημα ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο της ανατολικής Ουκρανίας.

Η Μόσχα δηλώνει ότι η κατάληψη του Μπακχμούτ θα επιφέρει πλήγμα στην άμυνα της Ουκρανίας και θα είναι ένα βήμα για την ολική κατάληψη της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς, που αποτελεί σημαντικό στόχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων του πολέμου στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του εξακολουθούν να πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν περισσότερους από 220 Ουκρανούς στρατιώτες κατά το τελευταίο 24ωρο.

«Προς το Ντονέτσκ…, περισσότεροι από 220 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ένα όχημα μάχης πεζικού, 3 ΤΟΜΑ, 7 άλλα οχήματα, όπως και ένα οβιδοβόλο D-30 καταστράφηκαν στη διάρκεια της ημέρας», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικές δυνάμεις, αλλά και ομάδες της Wagner κατέλαβαν περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πόλης, αλλά και προάστια στη βόρεια και στη νότια πλευρά της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ