Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 12 ανέβασε στην πλατφόρμα Χ ένα μήνυμα ότι η εισβολή στη Γάζα πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα το βράδυ , αλλά στη συνέχεια αφαίρεσε το μήνυμα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Ή ο ισραηλινός Στρατός ζήτησε να κατέβει το μήνυμα προκειμένου να διαφυλάξει τη μυστικότητα –όσο γίνεται- της έναρξης της επιχείρησης ή ότι έχει δοθεί νέα παράταση στους κατοίκους της Γάζας να την εγκαταλείψουν προς νότο.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός Στρατός ανακοινώσε ότι ετοιμάζεται για  «ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Γάζα», περιλαμβάνοντας «συντονισμένες επιχειρήσεις από αέρα θάλασσα και στεριά».

Οι ισραηλινές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα «ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε σήμερα Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη συνάντηση αυτήν.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ