Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 12 βαρέες ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος HIMARS που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός, έναν πύραυλο cruise τύπου Storm Shadow ενώ την ίδια τύχη είχαν και ακόμα 11 ουκρανικά UCAV σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του ρωσικού ΥΠΑΜ, Κονασένκοβ σήμερα.

«Το τελευταίο 24ωρο τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 12 ρουκέτς HIMARS και ένας βρετανικός πύραυλος κρουζ τύπου Storm Shadow» ενώ επιπρόσθετα 11 οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στις περιοχές Βερνεκαμένκα και στο Ζάλιμαν στην περιοχή του Λογυκάνσκ και σε Ποκροβσκόι και Σταρομαγιόρσκ στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων έχουν καταστρέψει πάνω από 1.100 εκτοξευτές ρουκετών από την έναρξη των επιχειρήσεων το 2022.

Στα υπόλοιπα μέσα οι Ουκρανοί έχουν χάσει 429 αεροσκάφη κάθε τύπου, 4.390 βαρέα UAV (χιλιάδες είναι τα μικρά και απλά που έχουν καταστραφεί), 424 συστήματα αεράμυνας, 9,345 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως, 4,946 συστήματα πυροβολικού και 10,574  ειδικά τροποποιημένα οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ