Σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος της πολωνικής προεδρίας, η Πολωνία παρέδωσε τα πρώτα καταδιωκτικά MiG-29 που είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία.

«Μερικά MiG έχουν ήδη σταλεί, χρησιμεύουν στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί την ασφάλεια όλων μας», δήλωσε ο Μάρτσιν Πρζίντατς, σύμβουλος της πολωνικής προεδρίας, στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό RMF FM.

Ουκρανία: Ο Πολωνός πρόεδρος είχε προβεί σε ανακοινώσεις για τα MiG-29 από τα μέσα Μαρτίου

Ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είχε ανακοινώσει στα μέσα Μαρτίου πως επρόκειτο να παραδοθούν τέσσερα αεροσκάφη, διευκρινίζοντας πως η Πολωνία διαθέτει γύρω στα 15 MiG, τα οποία είχε κληρονομήσει στα χρόνια του 1990 από τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Έκτοτε η Σλοβακία έχει ανακοινώσει πως παρέδωσε τα τέσσερα πρώτα αεροπλάνα αυτού του τύπου στην Ουκρανία στις 23 Μαρτίου. Συνολικά η Μπρατισλάβα είχε υποσχεθεί στο Κίεβο 13 MiG-29.

Η Ουκρανία αρνήθηκε πρόσφατα να επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο τον αριθμό των MiG-29 που διαθέτει, όμως σύμφωνα με την έκθεση World Air Forces 2023 του οργανισμού Flight Global που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη της περυσινής χρονιάς, η χώρα αυτή διαθέτει 43 αεροσκάφη.

Ουκρανία: Το Κίεβο προσπαθεί να πάρει το «ναι» για τα F-16

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους δυτικούς συμμάχους του να του στείλουν σύγχρονα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά, με την ελπίδα να πάρει αμερικανικά F-16.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ