Οι ρωσικές δυνάμεις μέχρι τις βραδυνές χώρες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το 70% της πόλης του Μπάχκμουτ, κάτι που επιβεβαίωσε ο αρχηγός της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Παρόλα αυτά το Κίεβο αποστέλλει νέες εφεδρείες και συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες δυτικών οπλικών συστημάτων στην περίμετρο του Μπάκχμουτ για να επιχειρήσει μεγάλη αντεπίθεση κατά των Ρώσων.

Η ρωσική «λαβίδα» έχει διαταχθεί με τέτοιο τρόπο που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρουν οι Ουκρανοί κάτι ουσιαστικό.

Οι Ουκρανοί θέλουν να επαναλάβουν το Στάλινγκραντ με θύματα τους Ρώσους.

Όμως στην μάχη του Στάλινγκραντ, οι Γερμανοί κατείχαν την μία πλευρά του μετώπου της φημισμένης πόλης και οι Ρώσοι τις υπόλοιπες τρεις. Έτσι στο τέλος κατέληξαν να περικυκλωθούν και να εξοντωθούν.

Αυτό συμβαίνει τώρα και στην μάχη του Μπάκχμουτ. Οι Ουκρανοί έχουν τον έλεγχο μόνο στην μία πλευρά του μετώπου και φιλοδοξούν να χτυπήσουν κατά μέτωπο στο κέντρο του μετώπου. Η εκδίωξη των Ρώσων από τις υπόλοιπες τρεις πλευρές είναι πολύ φιλόδοξη ως σχέδιο και ιστορικά δεν έχει ξανασυμβεί.

Αν παρατηρηθεί σωστά ο χάρτης του μετώπου οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει και μία δεύτερη «λαβίδα» στο Τσάσιβ Γιαρ, από το οποίο εκπέμπονται οι νέες ουκρανικές δυνάμεις.

Όλα θα φανούν στο πεδίο της μάχης.

Σε ότι αφορά το ΑΖΟΜ η Wagner έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του και απομένουν μερικά ακόμα βιομηχανικά κτίρια.

Ήδη το ΑΖΟΜ είναι ένα πολύ σημαντικό προγεφύρωμα για τους Ρώσους για να αντιμετωπίσουν την όποια ουκρανική αντεπίθεση.

Στο μέτωπο του Ούγκλενταρ οι Ρώσοι κατάφεραν να ανακτήσουν τα νότια περίχωρα που είχαν χάσει πριν ένα μήνα από την ουκρανική αντεπίθεση που τους κόστισε βαριές απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ