Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, χτύπησαν με θαλάσσια drones (USVs) το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο Ceasar Kunikov κλάσης Ropucha, στην Αλούπκα στη Μαύρη Θάλασσα προκαλώντας την βύθισή του.

Nα σημειωθεί ότι από τα 28 σκάφη της κλάσης Ropucha είχαν απομείνει σε υπηρεσία μόλις δύο αποβατικά και τώρα απομένει μόνο ένα.

Το ρωσικό πλοίο είχε συμμετάσχει στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γεωργία το 2008 και στην ρωσική αποστολή στην Συρία, όπου πραγματοποιούσε μεταφορές με εξοπλισμό, προσωπικό και πυρομαχικά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Είναι ένα σκάφος το οποίο επισκέφτηκε πολλές φορές τα ελληνικά λιμάνια όπως το 2011 όταν ήταν το πρώτο ρωσικό πλοίο που επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη, για την επέτειο του «ΟΧΙ» και τα εγκαίνια του μνημείου των Ρώσων στρατιωτών.

Είναι ένα μνημείο αφιερωμένο σε 30 Ρώσους στρατιώτες  της 3ης Μεραρχίας Στρατού από την ρωσική πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι πέθαναν από τύφο κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου.

Ήταν μία διαφορετική εποχή όταν ακόμα Ελλάδα και Ρωσία είχαν αδελφικές σχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ