Με μία αιφνιδιαστική επιθετική ενέργεια οι Ουκρανοί διέσχισαν τον ποταμό Δνείπερο κοντά στην πόλη της Χερσώνας, πέρασαν στην αριστερή όχθη και δημιούργησαν προγεφύρωμα αιχμαλωτίζοντας μάλιστα Ρώσους στρατιώτες.

Λόγω της πολύ άσχημης τακτικής κατάστασης στα μέτωπα της Ζαπορίζια και του Ντόνμπας, οι Ουκρανοί αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς και να πετύχουν τουλάχιστον κάποιες νίκες που θα τους αποφέρουν εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα την περιοχή είχε υπό την επίβλεψή του ένα τάγμα Ρώσων Κοζάκων, το οποίο φέρεται να αιφνιδιάστηκε ολοκληρωτικά. Το προγεφύρωμα αυτό οι Ουκρανοί το δημιούργησαν πριν από μερικές ημέρες και έκτοτε όχι μόνο δεν υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν αλλά το έχουν επεκτείνει.

Οι Ρώσοι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν γρήγορα και με ισχύ όπως είχαν κάνει και την πρώτη φορά στην γέφυρα Αντονόφσκι πριν από ενάμισυ μήνα, όταν «εξαέρωσαν» την δύναμη των Ουκρανών Πεζοναυτών που και τότε είχαν δημιουργήσει ένα απειλητικό προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, με πύραυλο Iskander-Μ.

Το νέο ουκρανικό προγεφύρωμα απέχει από την Κριμαία 83 χλμ. Η ουκρανική επίθεση έλαβε χώρα δυτικά του τάγματος των Ρώσων Κοζάκων. Προς το παρόν οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις για να το εξαλείψουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ