Μια αιφνιδιαστική επίθεση πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην νότια όχθη του Δνείπερου στην Χερσώνα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κρίνκι. 

Συγκεκριμένα το στρατεύματα της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 144ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αντεπίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Κρίνκι.

Οι Ουκρανοί χτυπήθηκαν μέσω από τη δασώδη περιοχή και υπέστησαν σοβαρές απώλειες, εγκαταλείποντας τις θέσεις τους.

Πλέον το Κρίνκι βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί σε ιδιωτικές κατοικημένες περιοχές κοντά στην όχθη του ποταμού.

Να θυμίσουμε ότι περίπου πριν 10 ημέρες οι Ουκρανοί είχαν αποβιβαστεί στη συγκεκριμένη περιοχή, με τους Ρώσους τότε να μην καταφέρνουν να τους ανακόψουν.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν περίπου 405 ουκρανούς στρατιώτες, 11 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και 12 εχθρικές βάρκες στην περιοχή της Χερσώνας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

«Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, ο εχθρός έκανε μάταιες προσπάθειες να αποβιβάσει ομάδες μάχης σε νησιά και στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου. Ως αποτέλεσμα των προληπτικών επιχειρήσεων των ρωσικών δυνάμεων και των πυρών του πυροβολικού, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση αυτή την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν σε 405 άτομα προσωπικό, 11 πυροβόλα πεδίου, 12 βάρκες και 26 μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε το υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ