Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε την Ουκρανία να μην επιτεθεί στην Κριμαία

Πρότεινε την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικής

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (UAF) δεν πρέπει να προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Κριμαία για να την καταλάβουν, καθώς τέτοιες ενέργειες «απειλούν την κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία είναι επικίνδυνη όχι μόνο για το Κίεβο, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο».

Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Έλον Μασκ.

«Είμαι υπέρ της Ουκρανίας, αλλά μια ανελέητη κλιμάκωση είναι πολύ επικίνδυνη για την Ουκρανία και τον κόσμο», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, σχολιάζοντας τα νέα για τις προθέσεις των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Κίεβο να επιστρέψει την Κριμαία.

Μάλιστα, ο Μασκ πρότεινε την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικής, καθώς και να διεξαχθούν επαναλαμβανόμενα δημοψηφίσματα στις περιοχές Ντονμπάς, Ζαπορόζιε και Χέρσον.

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας θεώρησε ότι η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Επίσημοι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης επέκριναν τέτοιες ιδέες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV