Ισχυρές εκρήξεις στην Κριμαία: Κτύπησαν Ουκρανοί με αμερικανικά HIMARS

Άγνωστο προς το παρόν πού οφείλονται οι εκρήξεις

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην Κριμαία και συγκεκριμένα την περιοχή Τζανκόι καθώς σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να τις αποδίδουν σε πυραυλικά κτυπήματα ή σε σαμποτάζ Ουκρανών. 

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Κριμαία πιθανότατα οφείλονται σε πλήγμα αποθήκης πυρομαχικών που βρισκόταν δίπλα σε σιδηροδρομικό σταθμό ενώ καταγράφηκαν από ερασιτεχνικά βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι νέες εκρήξεις έρχονται λίγες ημέρες μετά την κόλαση πυρός στην αεροπορική βάση Σάκι, επίσης στην Κριμαία, υπό συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, αλλά με τους περισσότερους αναλυτές να κάνουν λόγο για ουκρανικό χτύπημα.

Υπενθυμίζεται πως αυτές οι εκρήξεις στην αεροπορική βάση, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και οδήγησε στην αποπομπή του Διοικητή του Ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ήδη κάποια μέσα ενημέρωσης αποδίδουν τις εκρήξεις στην Κριμαία σε χτύπημα με πυραυλικό σύστημα HIMARS, για το οποίο γράφεται ότι καταστρέφει συστηματικά τις γραμμές ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού.

Ωστόσο δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις ότι οι πύραυλοι για τα HIMARS που διαθέτει η Ουκρανία δεν έχουν τόσο μεγάλο βεληνεκές για να φτάσουν στην Κριμαία, αποδίδοντας τις εκρήξεις σε πιθανή δράση Ουκρανών σαμποτέρ.

Τις εκρήξεις επιβεβαίωσε και ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, αφήνοντας υπονοούμενα για τα αίτιά τους, καθώς έγραψε στο Twitter:

«Το πρωί κοντά στο Τζανκόι ξεκίνησε με εκρήξεις. Μια υπενθύμιση: Η Κριμαία μιας κανονικής χώρας έχει να κάνει με τη Μαύρη Θάλασσα, τα βουνά, τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και τον τουρισμό, αλλά η Κριμαία που έχει κατακτηθεί από τους Ρώσους αποτελείται από αποθήκες με εκρηκτικά και υψηλό κίνδυνο θανάτου για εισβολείς και κλέφτες. Η αποστρατιωτικοποίηση στην πράξη».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV