Οι Ρώσοι περικύκλωσαν το Σεβέρσκ και εισήλθαν στην πόλη – Οι Ουκρανοί υποχωρούν μαζικά προς Μπάκνουτ

Το Κίεβο αιφνιδιάστηκε από την άμεση προώθηση των ρωσικών δυνάμεων

Mετά την κατάληψη του Λισιτσάνσκ οι Ρώσοι κινήθηκαν άμεσα και αιφνιδιαστικά στην αμέσως επόμενη μεγάλη πόλη, το Σεβέρσκ, το οποίο περικύκλωσαν από όλες τις κατευθύνσεις.

Στο Σεβέρσκ κατέφυγαν οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν διαφύγει από Λισιτσάνσκ και Σεβεροντοντέτσκ με εντολή από το ουκρανικό Επιτελείο να ανασυνταχθούν και να προετοιμάσουν νέες γραμμές άμυνας κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Στο Κίεβο περίμεναν ότι οι Ρώσοι θα περιμένουν κάποιες ημέρες για να προετοιμάσουν τις δικές τους δυνάμεις πριν επιτεθούν στο Σεβέρσκ.

Οι Ρώσοι όμως επέλεξαν την άμεση προώθηση τους και οι πρώτες πρωινές αναφορές πιστοποιούν ότι ήδη έχουν διεισδύσει στο Σεβέρσκ από τον Βορρά.

Έχουν πιάσει απροετοίμαστους και κουρασμένους τους Ουκρανούς και ήδη επιχειρούν μαζική υποχώρηση προς Μπάκνουτ για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό τους στην πόλη.

Σχετικό βίντεο δείχνει πως αποχώρησαν οι Ουκρανοί από το Λισιτσάνσκ με κάθε τρόπο και μέσον κυριολεκτικά σε άτακτη φυγή για να σωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις. Παρομοίως επιχειρούν να διασωθούν τώρα και στο Σεβέρσκ.

Το Σεβέρσκ έχει το ίδιο μέγεθος με το Λισιτσάνσκ ή το Σεβεροντονέτσκ.

Οι Ρώσοι πλέον έχουν αποκτήσει ένα τεράστιο προγεφύρωμα στην Ουκρανία έχοντας καταλάβει το 85% του αχανούς Ντόνμπας.

Ένα προγεφύρωμα το οποίο θα χρησιμοποιούν με ασφάλεια για να συνεχίσουν τις επόμενες αποστολές τους που είναι η κατάληψη των πόλεων Χάρκοβο, Ζαπορίζιε και Οδησσού μάλλον με αυτήν την σειρά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV