Βίντεο: Μαζικές παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτών στο Ντόνμπας

Σφοδρές μάχες στο Azot στο Σεβεροντονέτσκ

Oι Ουκρανοί παραδίνονται μαζικά στα μέτωπα του Ντόνμπας ενώ οι Βρετανοί παραδέχονται ότι οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή εξελίσσονται πολύ άσχημα για το Κίεβο.

Στο Σεβεροντονέτσκ οι μάζες στο εργοστάσιο Azot είναι έντονες καθώς έχει δοθεί εντολή από την Μόσχα το βιομηχανικό συγκρότημα να πέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το Ντόνμπας δεν είναι απλά μία περιοχή στην ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες στρατιωτικές του δυνάμεις και το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει εξουδετερωθεί.

Ότι αξιόλογο διαθέτουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις  έχει καταναλωθεί στο Ντόνμπας, στο Νικολάεφ και στο Χάρκοβο.

Αν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ντόνμπας καταστραφούν οι Ρώσοι πέραν του εδαφικού κέρδους θα έχουν αποκτήσει ένα ισχυρό προγεφύρωμα στην «καρδιά» της ουκρανικής ενδοχώρας που θα τους επιτρέπει να «σφίξει» Χάρκοβο και Ζαπορίζιε με εξασφαλισμένο ανεφοδιασμό αφού θα υπάρχει εδαφική συνέχεια μέχρι τα ρωσικά σύνορα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV