Πολλαπλή περικύκλωση των Ουκρανών στο Λουγκάνσγκ – Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Χάσαμε πολλά εδάφη»

Δυσάρεστες εξελίξεις για το Κίεβο στο Ντόνμπας

Οι ουκρανικές δυνάμεις στην Ζολότε και την Χίρσκε διατρέχουν κίνδυνο να περικυκλωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με το ίδιο το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο.

«Στην κατεύθυνση Τόσκιβκα – Πιντλίσνε, ο εχθρός κατέλαβε τους οικισμούς Πιντλίσνε και Μίρνα Ντολίνα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook. Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης κοντά στη Χίρσκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα ρωσικά εδαφικά κέρδη αποκόπτουν τη βόρεια οδική σύνδεση μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων που αμύνονται στη Ζολότε και τη Χίρσκε και των ουκρανικών μονάδων στη Λισιτσάνσκ.

Στην ουσία πρόκειται για περικύκλωση της ίδιας της Λισιτσάνσκ η οποία και αυτή αποτελεί το «δίδυμο» mega-φρούριο του Σεβεροντονέτσκ στο Λουγκάνσγκ.

Από το Λισιτάσνσκ οι Ουκρανοί έστελεναν συνεχώς ενισχύσεις στο Σεβεροντονέτσκ για να κρατηθούν έστω κάποιες συνοικίες στην πόλη.

Το Σεβεροντονέτσκ, πλην του βιομηχανικού συγκροτήματος Azot έχει περάσει υπό ρωσικό έλεγχο και ακολουθεί η Λισιτσάνσκ αλλά η Μόσχα πρώτα θέλει να διακόψει κάθε οδό ανεφοδιασμού της πόλης.

Επί της ουσίας οι Ρώσοι περικυκλώνουν τους Ουκρανούς σε τρεις περιοχές. Αν αυτό γίνει η μοίρα των Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ είναι προδιαγεγραμμένη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV