Οι Ρώσοι κατέστρεψαν αμερικανικά Μ777 των 155 mm στο Podgornoye του Nτόνμπας

Χρησιμοποιήθηκαν ρωσικά drone-καμικάζι

Βίντεο που αναρτήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις δείχνει την στοχοποίηση αμερικανικών πυροβόλων Μ777 των 155 χλστ. από ρωσικά drones και την μετέπειτα άμεση καταστροφή τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Ποντγκορνόγιε στο Ντόνμπας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι Ρώσοι και δείχνουν και τα σχετικά βίντεο η καταστροφή των αμερικανικών πυροβόλων έγινε από ρωσικά drones-καμικάζι, δηλαδή από περιφερόμενα πυρομαχικά.

Υπήρχαν αναφορές ήδη από τα μέσα Μαρτίου πως οι Ρώσοι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους drones κάτι νεωτεριστικό για αυτούς καθώς αυτή είναι η πρώτη σύγκρουση στην οποία κάνουν χρήση τέτοιων συστημάτων και αποκτούν επιχειρησιακή τεχνογνωσία.

Πρόκειται για το KUB-BLA drone το οποίο έχει σχεδιαστεί για να χτυπάει στόχους στο έδαφος και είναι δημιούργημα της Kalashnikov Group.

https://twitter.com/Hetreeli/status/1526888857601449985?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1526888857601449985%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fvinteo-oi-rosoi-katestrepsan-amerikanika-m777-ton-155-mm-sto-podgornoye-tou-ntonmpas%2F

Τα Μ777 παραδίδονται σε μεγάλους αριθμούς από τους Αμερικανούς στους Ουκρανούς. Ακόμα μία παρτίδα από τα αμερικανικά πυροβόλα ετοιμάζεται από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες.

Τα Μ777 αποστέλλονται από τις ΗΠΑ ως ενίσχυση των δυνατοτήτων των ουκρανικών δυνάμεων να μπορούν να ανταπεξέλθουν έναντι των ρωσικών σε ανοιχτό πεδίο μάχης όπως είναι το Ντόνμπας.

Το Ντόνμπας απαιτεί επιχειρήσεις τακτικού στρατού καθώς είναι μία μεγάλη πεδινή έκταση με μικρά αστικά συγκροτήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV