Με Ισραηλινούς αντιπλοϊκούς πυραύλους ενισχύεται η Ουκρανία

Θα παραδοθούν μέσω Εσθονίας

Tο Ισραήλ συμφώνησε να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιπλοϊκούς πυραύλους Blue Spear 5G SSM, οι οποίοι αποτελούν μία εκσυγχρονισμένη έκδοση του πυραύλου Gabriel 5.

Πρόκειται για υποηχητικό πύραυλο, που από κάθε άποψη αντιστοιχεί στον ουκρανικό πύραυλο «Ποσειδώνα».

Τίθεται το ερώτημα, γιατί, σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία χρειάζεται ισραηλινά αντιπλοϊκά συστήματα;

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, που δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω, η απάντηση είναι απλή:

“Ο Ουκρανικός Ποσειδώνας, όπως και το περιβόητο Φάντασμα του Κιέβου (σ.σ. ο πιλότος που υποτίθεται σκορπούσε τον τρόμο στους Ρώσους), είναι έργα προπαγάνδας και το καταδρομικό Moskva, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, θα μπορούσε να χτυπηθεί από οτιδήποτε, αλλά όχι από τον «Ποσειδώνα»”.

Η μεγάλη ήττα στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας, που έγινε ομαδικός τάφος για τους Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές και τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δείχνει επίσης ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πυραυλικά όπλα κατά πλοίων.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι παραδόσεις των πυραύλων Blue Spear 5G SSM δεν θα πραγματοποιηθούν απευθείας από το Ισραήλ, αλλά από τα συγκροτήματα που είχαν παραδοθεί προηγουμένως στην Εσθονία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV