Συζήτηση Μαρόκο-Ισραήλ για την προμήθεια των βλημάτων Delilah

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Defensa» το Μαρόκο συζητά με το Ισραήλ την προμήθεια των βλημάτων Delilah, μέγιστου βεληνεκούς 250 χιλιομέτρων, για χρήση από τα αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-5 Tiger III.

Τα Delilah είναι βλήματα μακρού πλήγματος με δυνατότητα περιφοράς πάνω από μια περιοχή ενδιαφέροντος πριν προσβάλουν έναν στόχο (στατικό ή κινούμενο).

Το βλήμα ενσωματώνει ηλεκτροπτικό ερευνητή, ενώ έχει αναπτυχθεί και σε εκδόσεις για ελικόπτερα (Delilah HL) και χερσαίας εκτόξευσης (Delilah GL).

Τα αναβαθμισμένα F-5 Tiger III ενσωματώνουν ραντάρ Grifo (παρόμοιο σε επιδόσεις με το AN/APG-69), ατρακτίδιο ηλεκτρονικών αντιμέτρων ELT/555, σύστημα HOTAS (Hands-On Throttle And Stick), σύστημα προειδοποίησης ραντάρ EWPS/-100, σύστημα HUD και οθόνες πολλαπλών ενδείξεων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV