Νεκρός ένας 20χρονος Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Νεκρός έπεσε σήμερα ένας 20χρονος Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στο Μπέιτ Όμαρ, κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Σαουκάτ Χαλίντ Αουάντ «υπέκυψε στα τραύματα που έφερε στο κεφάλι και το στομάχι» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτών και των Παλαιστινίων ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός 12χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε χθες, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εδώ και πολλές εβδομάδες στο Μπέιτ Όμαρ σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο 12χρονος Μοχάμεντ αλ Αλάμι τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, μαζί με τον πατέρα του, στο Μπέιτ Όμαρ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Σήμερα, ένα πλήθος συνόδευσε στην τελευταία κατοικία του το αγόρι, που ήταν τυλιγμένο με τη σημαία της Φάταχ, του κόμματος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Μετά την κηδεία, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Το Σάββατο, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος πέθανε επίσης, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί την προηγουμένη, αφού τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον του εβραϊκού εποικισμού στο Μπέιτα, κοντά στη Νάμπλους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV