Ο Ερντογάν Καρακούς ξαναχτυπά: «Πρέπει το FIR στο Αιγαίο να γίνει ολόισιο»

«Με τους πυραύλους μας μπορούμε να χτυπήσουμε τα ελληνικά νησιά»

Ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, εκ των σημαντικότερων στρατιωτικών συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τις χθεσινές δηλώσεις περί «ολοκληρωτικού πολέμου με την Ελλάδα» ξαναχτύπησε με νέες απειλές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η γραμμή του FIR πρέπει να γίνει ολόισια».

«Βλέπετε πως η γραμμή FIR περνά από τα χωρικά ύδατα, δηλαδή το σύνολο του FIR του Αιγαίου ανήκει στην Ελλάδα. Καθώς ακολουθεί τα χωρικά ύδατα, η γραμμή του SAR είναι καμπύλη. Για αυτό το λόγο συμβαίνουν οι παραβιάσεις.

Πρέπει να είναι εντελώς ευθεία, πρέπει με κάποιο τρόπο η γραμμή του FIR να καταστεί ολόισια».

Ο Ερντογάν Καρακούς είναι εκ των σημαντικότερων στρατιωτικών συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απηχεί τις απόψεις του Τούρκου προέδρου.

Για να γίνει «ολόισια» η γραμμή του FIR, όπως επιθυμεί θα πρέπει να φύγουν οι βασικές «αιτίες» που την κάνουν «τεθλασμένη», δηλαδή τα ελληνικά νησιά.

Αργότερα μιλά ο απόστρατος και καθηγητής πανεπιστημίου Οζγκιούρ Τορ όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

«Διαθέτουμε πυραύλους που μπορούν να εκτοξευτούν από την ξηρά. Ένα τμήμα αυτών των πυραύλων μπορούν να χτυπήσουν τα νησιά ενώ ένα άλλο τμήμα μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα και να χτυπήσει στον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Αυτά από τώρα στον καιρό της ειρήνης τα τοποθετούμε, για να αυξήσουμε την αποτροπή.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV