Η Τουρκία στέλνει ερευνητικό σκάφος στην καρδιά του αρχιπελάγους

Θέλει να δείξει ότι «κάνει κουμάντο» στο Αιγαίο

Σε μία ακόμα ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχώρησε νωρίτερα η Άγκυρα καθώς ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη NAVTEX με την οποία στέλνει στην καρδιά του Αιγαίου το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ.

Έτσι η Τουρκία σε συνέχεια των αναφορών Ερντογάν στην τελετή καθέλκυσης ακόμα ενός υποβρυχίου θέλει να δείξει ότι κάνει “κουμάντο” στο Αιγαίο.

Ίσως τελικά δεν είναι και τόσο… αποθέματα τα βαρέα όπλα που το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία και βρίσκονται σε νησιά και Έβρο.

Το Γιουνούζ θα σταλεί σε τέσσερα σημεία και συγκεκριμένα σε μία περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Και όλα αυτά καθώς δεν έχει περάσει ένα 24ωρο μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είπε ότι δεν θέλει να ακούσει ξανά καμία κουβέντα για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV