Κ.Μητσοτάκης: «Διαφωνίες που πρέπει να καταγραφούν» οι τουρκικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας

Την ώρα που το νέο τουρκικό γεωτρύπανο Cobalt Explorer κινείται νότια της Κρήτης, δηλαδή εντός της ελληνικής ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Washington Post, Ντέιβιντ Ιγκνάτιους, ζήτησε από τον Ρ.Τ.Ερντογάν «ένα πλαίσιο διαλόγου για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματά μας» και χαρακτήρισε «διαφωνίες» όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Προσπαθώντας να τον νουθετήσει ότι «Δεν είναι ώρα για επιθετικές κινήσεις, δεν είναι ώρα να προβάλουμε αναθεωρητικές απόψεις της ιστορίας»!

Και μέχρι εκεί!

Επίσης άρθρωσε το εξής απίστευτο: «Είναι απαράδεκτο για μια ΝΑΤΟϊκή χώρα να παραβιάζει τον εναέριο χώρο μιας άλλης συμμαχικής χώρας. Την ίδια, όμως, στιγμή κράτησε την πόρτα του διαλόγου ανοιχτή, σημειώνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για την οικοδόμηση μιας θετικής ατζέντας αλλά και αναγνώρισης των σημείων στα οποία καταγράφονται διαφωνίες»!

Σε ποια σημεία καταγράφονται «διαφωνίες» της Ελλάδας με την Τουρκία, άραγε;

Είναι διαφωνία η αποστρατικοποίηση του νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου;

Είναι διαφωνία ο Εθνικός Εναέριος Χώρος των 10 μιλίων;

Είναι διαφωνία το καθεστώς που διέπει την μειονότητα στην Θράκη;

Είναι διαφωνία η ΑΟΖ;

Είναι διαφωνία η κατοχή της βόρειας Κύπρου;

Είναι διαφωνία η ΑΟΖ Τουρκίαα-Λιβύης; 

Τι απ’ολα αυτά είναι «διαφωνίες» που πρέπει να καταγραφούν;

Γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει ότι όλα τα παραπάνω είναι τουρκικές διεκδικήσεις ή τετελεσμένα σε ότι αφορά την τουρκική κατοχή της Κύπρου και την ΑΟΖ με την Λιβύη.

Και ο Κ.Μητσοτάκης ζητά να υπάρξει αναγνώριση των τουρκικών διεκδικήσεων; Λίγη ντροπή. Ακόμα και γι αυτόν…

Για την ιστορία να πούμε ότι σήμερα στο πλαίσιο των τουρκικών διαφωνιών είχαμε στο Αιγαίο  25 παραβιάσεις και 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα αεροσκάφη ήταν τέσσερα ζεύγη από F-16, ένα ελικόπτερο και ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο τύπου CN-235, το οποίο πραγματοποίησε τις 15 παραβιάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV