Χ.Ροζάκης: «Δεχόμαστε και τα 10 ν.μ. ως αιγιαλίτιδα ζώνη αλλά η Τουρκία αρνείται»

Απαιτείται άμεση διάψευση των δηλώσεων του από το ΥΠΕΞ

Ο Χρήστος Ροζάκης πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα συζητά εν κρυπτώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία! 

Ο Χρήστος Ροζάκης ήταν καλεσμένος στο ραδιόφωνο του ALPHA στις 14 Ιανουαρίου του 2022 και ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα δέχεται να 10 ναυτικά μίλα ως αιγιαλίτιδα ζώνη».

Συγκεκριμένα είπε: 

«Προς το παρόν δεν έχουμε αίσθηση ότι η Τουρκία επιβαρύνει αυτές τις διερευνητικές. Ως εκ τούτου ενώ η Ελλάδα είναι καλόπιστη και προχωράει με μια πλήρη σειρά προτάσεων οι οποίες είναι εποικοδομητικές, με την έννοια ότι δεχόμαστε ίσως και τα 10 νμ ως αιγιαλίτιδα ζώνη, η Τουρκία αρνείται να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε 10 ή 12 νμ και στα ηπειρωτικά εδάφη...»

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος αναφέρει «Οπότε λέτε ότι η τουρκική πλευρά είναι ανάλγητη σε οποιαδήποτε έναντι του δικαιώματος της Ελλάδας να αυξήσει βάση του διεθνούς δικαίου τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ. Αυτό λέτε;»

Με τον Χ.Ροζάκη να απαντά «Ακριβώς». 

Οι δηλώσεις του Χ.Ροζάκη θα πρέπει άμεσα να διαψευσθούν από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ήδη έγιναν πρωτοσέλιδο στον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV