Απόπειρα εμβολισμού σκάφους της FRONTEX από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Χίου

Τουρκική ακταιωρός, τέλη Απριλίου, προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος της FRONTEX στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα ανοιχτά της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «πολύ σοβαρά» συμβάντα, τα οποία παραβίασαν τους διεθνείς κανονισμούς και αφορούσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, Frontex, έλαβαν χώρα περί τα τέλη Απριλίου στα ελληνικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά συνέβησαν ανοιχτά της Χίου όταν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς πολύ κοντά σε φινλανδικό και σουηδικό σκάφος του Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σύγκρουση σκαφών αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Έχουν ενημερωθεί σχετικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Ίλβα Γιόχανσον και το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στο προσεχές ΔΣ του Frontex.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV