«Σίγουρος» εμφανίζεται ο Τσαβούσογλου: «Κανένα δικαστήριο δεν θα δώσει ΑΟΖ στο Καστελλόριζο»!

Κανένα δικαστήριο δεν θα δώσει ΑΟΖ στο Καστελλόριζο υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού Habertürk, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη.

Η Ελλάδα βαφτίζει τις φανταστικές της αξιώσεις διεθνές δίκαιο, είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, κάνοντας πάλι λόγο για μαξιμαλιστική στάση της Αθήνας.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τσαβούσογλου είπε επίσης...

«Ένα από τα βήματα που κάναμε στην ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, ήταν να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις το 2018.

»Θεωρούν ότι αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τα πλοία μας στην ανατολική Μεσόγειο μέσα σε μια μέρα.

»Έτσι το αντιλαμβάνεται η Ελλάδα.

»Τόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και η Ελλάδα με διμερείς και τριμερείς συμφωνίες δημιουργούσαν διάφορα μπλοκ (συσχετισμούς).

»Τους είπαμε ότι δεν θα ωφελήσει πουθενά, αν η Τουρκία δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα στήνεται στην ανατολική Μεσόγειο και το αποδείξαμε με τις ενέργειές μας στο πεδίο.

»Είμαστε υπέρ της δίκαιης κατανομής.

»Όποια πλατφόρμα και να δημιουργείτε, εάν υπάρχουν υδρογονάνθρακες σε αυτές τις περιοχές, όλοι θα πρέπει να λάβουν την άδειά μας για να ενεργήσουν στην περιοχή.

»Η όποια διαδρομή, για να είναι εφικτή, θα πρέπει να περνάει από την Τουρκία, για να μεταφερθούν αυτά τα προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

»Δεν μπορούν να το κάνουν τίποτα στην πράξη ό,τι και να λένε στο τραπέζι.

»Εμείς λέμε ας τα συζητήσουμε αυτά ξεχωριστά, ας γίνει μία πολυμερής διάσκεψη, μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλες χώρες.

»Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV