Μυστήριο με τουρκικό ανθυποβρυχιακό ATR-72 μεταξύ Λήμνου και Θάσου - Έψαχνε υποβρύχιο του ΠΝ;

«Αλωνίζουν» τα τουρκικά ΑΦΝΣ στο Αιγαίο

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ATR-72ASW (P-72 στην τουρκική ορολογία)  ειδικά εξοπλισμένο για ανθυποβρυχιακές αποστολές παρέμεινε για αρκετή ώρα στο βόρειο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Θάσου διαγράφοντας επανειλημμένως τροχιές πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Το αεροσκάφος πετούσε, την περισσότερη ώρα σε εναέριο χώρο πέρα των 10 ν.μ. του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αλλά εντός του FIR Αθηνών και φυσικά χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης, στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ανθυποβρυχιακό ήταν πάνω από 5 ώρες συνεχώς στην ίδια περιοχή.

Είναι άγνωστο εάν η πτήση αυτή σχετίζεται με την τουρκική άσκηση “Mavi  Vatan” που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες ή εάν πρόκειται για κάτι άλλο όπως η έρευνα για κάποιο ελληνικό υποβρύχιο στην περιοχή.

Συνήθως τα τουρκικά CN-235 και τώρα τα Ρ-72 πετούν από βορά προς νότο και αντίστροφα στο ανατολικό Αιγαίο αλλά δεν παραμένουν στον ίδιο χώρο.

Το προφίλ της συγκεκριμένης αποστολής είναι σαφές και δείχνει έρευνα για υποβρύχιο στόχο.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV