Προϊδεάζει μοιρασιά στο Αιγαίο το Anadolu: «Η Τουρκία απέρριψε τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας»

Στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας που αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα αναφέρεται το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Anadolu και προϊδεάζει για την στάση της Αγκυρας, τονίζοντας ότι «Ήδη η Τουρκία απέρριψε τις αξιώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τα θαλάσσια σύνορα».

Σύμφωνα με το Anadolu τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες αναμένεται να συζητήσουν για τις θαλάσσιες διαφορές μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας, κάτι το οποίο συμφωνήθηκε στην τελευταία συνάντηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτογάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν μία αμοιβαία κατανόηση και έφτασαν σε συμφωνία σε ότι αφορά τις «γενικές αρχές». 

Η Τουρκία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, απέρριψε τις αξιώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τα θαλάσσια σύνορα, τονίζοντας πως αυτοί οι υπερβολικοί ισχυρισμοί παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Η Άγκυρα έστειλε πολλά γεωτρύπανα τον προηγούμενο χρόνο στην ανατολική Μεσόγειο για να εξερευνήσει για ενεργειακά κοιτάσματα και να διεκδικήσει τα δικαιώματα της στην περιοχή. 

Οι ηγέτες της Τουρκίας έχουν τονίσει επανειλημμένως πως η Άγκυρα θέλει να επιλύσει το πρόβλημα μέσω διαλόγου. 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV