Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον σεισμό στη Σάμο για να «ορίσει» υφαλοκρηπίδα

Τον σεισμό στη Σάμο προσπαθούν να χρησιμοποιούν οι Τούρκοι προκειμένου να προωθήσουν την παράλογη θέση πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, δεν ανήκουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και αποτελούν μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας!

Σύμφωνα με τον νέο ισχυρισμό του απόστρατου ναυάρχου και τέως υπαρχηγού του τουρκικού Ναυτικού Τσιχάτ Γιαϊτζί, νυν προέδρου του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης:

«Ο σεισμός της Σμύρνης επιβεβαίωσε πως νησιά όπως η Σάμος ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Τον φονικό σεισμό 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής τη Σάμο προσπαθεί ο κύριος Γιαϊτζί να το αξιοποιήσει με λίαν προκλητικές δηλώσεις όπως ότι «Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε ξανά με τον νόμο της θάλασσας».

Επίσης αλλάζει την ονομασία του Αιγαίου, αφού δεν αναφέρεται σε «νησιά του Αιγαίου Πελάγους», αλλά «θάλασσα των νήσων».

Ο τέως υπαρχηγός του τουρκικού Ναυτικού, υποστήριξε λοιπόν προκλητικά πως :

«Αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη «Θάλασσα των Νήσων» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές».

Ενώ σημείωσε ότι τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια, αποτελούν: «φυσική προέκταση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της ηπειρωτικής χώρας».

Ο Γιαϊτζί είναι ο ιδρυτής του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV