Ναύαρχος ε.α. Τ.Γκιουρντενίζ: «Η Ελλάδα είναι μια κατοχική χώρα»

Ο Τσεμ Γκιουρντενίζ  ναύαρχος ε.α. του  Ναυτικού της Τουρκίας  αναφέρθηκε στα S-400 που έχει αγοράσει η Τουρκία από την Ρωσία, ενώ υποστήριξε και πως η Ελλάδα είναι μια κατοχική χώρα εξαιτίας των συμφωνιών που έχει κάνει με την Γαλλία και τις ΗΠΑ. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπάρχει ένα γκρουπ που είναι εδραιωμένο στον Ατλαντικό και λέει να κρατήσουμε τους S-400 στην αποθήκη και να μην τους χρησιμοποιήσουμε και αντιτίθεται ακόμα και στην ανάπτυξη των ρωσικοτουρκικών σχέσεων στο πεδίο του τουρισμού. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το μέλλον της Τουρκίας. 

Το πιο σημαντικό σημείο είναι η επαναπροσέγγιση των τουρκορωσικών σχέσεων, η Τουρκία να αναγνωρίσει την Abkhazia, η Ρωσία να αναγνωρίσει την «τΔΒΚ» και και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Ας δώσει η «τΔΒΚ» στη Ρωσία μια βάση ή ας πει πως θα υποστηρίξει την ύπαρξη ρωσικών πλοίων εκεί, τότε θα δούμε τι θα κάνει το σύστημα των ΗΠΑ. 

Προς το παρόν η Ελλάδα είναι μια κατοχική χώρα, το λέω ξεκάθαρα. Με τις συμφωνίας που έκαναν με την Γαλλία και τις ΗΠΑ άνοιξαν όλες τις στρατιωτικές βάσεις αυτών των δύο χωρών.»

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV