Συνεκπαίδευση ΔΥΚ και της αμερικανικής Special Boat Team

Στελέχη της Ειδικής Ομάδας Σκαφών του αμερικανικού Ναυτικού που έχουν προσκολληθεί στην Διοίκηση Ειδικού Ναυτικού Πολέμου συναντήθηκαν με στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) προτού περάσουν από «διάφορες τοποθεσίες σε διεθνή ύδατα», στο Αιγαίο εντός της ελληνικής επικράτειας στις 6 Ιουλίου 2020.

Η συνεκπαίδευση αυτή ήταν μέρος μιας σειράς εκπαιδευτικών αποστολών της αμερικανικής διοίκησης για την ενίσχυση της ετοιμότητας και της διατήρησης μιας ετοιμοπόλεμης και ικανής δύναμης.

Όπως υπογραμμίζει σχετικό δελτίο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας, «μέσω αυτού του τύπου εκπαίδευσης, τα μέλη των ειδικών επιχειρήσεων καταφέρνουν να εκτελέσουν επιχειρήσεις παγκόσμιας ανταπόκρισης και να υποστηρίξουν πολλούς συμμάχους και φιλικές χώρες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV