Νέες εντολές Α/ΓΕΕΘΑ οι ειδικές δυνάμεις σε διακλαδικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα πραγματοποιηθούν διακλαδικές ασκήσεις, με έμφαση στις ειδικές επιχειρήσεις και τα νησιά του Αιγαίου.

Συνδυαστικές ασκήσεις με πολλαπλά και ανατροφοδοτούμενα σε σχέδια σενάρια έχει διατάξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε όλη την περιοχή ευθύνης του Αρχηγού, δηλαδή απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελληνική επικράτεια μέχρι και το όριο του FIR Αθηνών στην Αν. Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα αναδιάταξη σε πολλά επίπεδα αναμένονται και για τις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων των νησιών οι οποίες με γνώμονα τη νέα δομή δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων θα έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο ακόμη και στις συνεργασίες με τις δυνάμεις των ξένων χωρών (π.χ. Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις) γεγονός που θα δώσει επιπλέον τεχνογνωσία και στα στελέχη των ακριτικών νησιών.

Σημαντική είναι και η λεπτομέρεια που ακούστηκε προ 48ωρου στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα, δια στόματος του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρυ Πάϊατ, ενώπιον του υπουργού και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ όταν σημείωσε εμφατικά ότι στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδα και Ηνωμένες πολιτείες έχουν συμφωνήσει πως θ’ αναπτύξουν πιο πολλές κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό να υλοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα το όραμα του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το οποίο είναι η ολοκληρωτική μεταμόρφωση των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV