Η KRatos η αμερικανική εταιρεία που αναπτύσσει και κατασκευάζει UAV έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μια άποψη του νέου UAV που ονομάζει  Thanatos, αν και ελάχιστα είναι γνωστά για τις δυνατότητες του αεροσκάφους καθώς οι πληροφορίες για αυτό είναι ελάχιστες.

Η εταιρεία λέει ότι ελπίζει να έχει συνάψει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο έτος σχετικά με το συγκεκριμένο  stealth UAV, το πιο προηγμένο σχέδιο που έχει αποκαλύψει η εταιρεία μέχρι σήμερα.

Αν και ο δυνητικός πελάτης παραμένει ανώνυμος, η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα  έχει ένα λογότυπο της Αεροπορίας των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συνδέεται με το πρόγραμμα CCA  (Collaborative Combat Aircraft) που αφορά την ανάπτυξη προηγμένων UAV.

Η Kratos έχει ήδη ένα παρουσιάσει μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του stealth XQ-58A Valkyrie.

«Είμαστε σε συζητήσεις με έναν πελάτη και ελπίζουμε να έχουμε συμβόλαιο το επόμενο έτος σχετικά με ορισμένα άλλα τακτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Thanatos», δήλωσε ο Eric DeMarco, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kratos.

Το ότι η  Kratos ανέπτυσσε ένα UAV που ονομάζεται Thanatos  ήταν  γνωστό τουλάχιστον από το 2019, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν δημοσιευτεί λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Είναι επίσης γνωστό ότι η Kratos αναπτύσσει παράλληλα πολλά  σχέδια αεροσκαφών χωρίς πλήρωμα στο διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό της.

Για ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ή προγράμματα μπορεί να έχει αναπτυχθεί το Thanatos είναι άγνωστο.

Ωστόσο, η Αεροπορία των ΗΠΑ επιδιώκει πολύ ενεργά έναν μελλοντικό στόλο προηγμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών με υψηλούς βαθμούς αυτονομίας που προορίζονται, τουλάχιστον στην αρχή, να λειτουργούν κυρίως σε στενή συνεργασία με επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη ως μέρος του προγράμματος Συνεργατικών Αεροσκαφών Μάχης (CCA).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ