Η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει παραγγελίες για την εξαγωγή του μαχητικού αεροσκάφους Su-57 μετά την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού του προγράμματος.

Αυτό δήλωσαν αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTC) κατά την διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης του Ντουμπάι , η οποία ξεκίνησε στις 13 και θα ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

«Εάν οι ξένοι εταίροι μας επικοινωνήσουν μαζί μας, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό το θέμα». Σημείωσαν δε, ότι αρκετοί πελάτες δείχνουν ήδη «αυξημένο ενδιαφέρον» για το αεροσκάφος Su-57.

Από τα τέλη του 2022, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν λάβει τρεις παρτίδες μαχητικών Su-57, η πλειονότητα των οποίων φέρεται να συμμετέχει ενεργά στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη διαθέτουν τον νέο κινητήρα «Product 30».

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Rostec προαναγγέλλει την έναρξη του εφοδιασμού των μαχητικών παραγωγής  Su-57 με κινητήρες 2ου σταδίων  Project 30.

Ο νέος κινητήρας ενισχύει την αναλογία ώσης προς βάρος των οχημάτων κατά 1,2 φορές. Αυτή η βελτίωση μεταφράζεται σε αυξημένο ρυθμό ανόδου, που κυμαίνεται από 330 έως 340-350 m/s, παράλληλα με αυξημένη γωνιακή ταχύτητα κατά τις σταθερές στροφές. Επιπλέον, ανεβάζει την μέγιστη ταχύτητα στα 2600-2700 km/h.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ