Μια εξέλιξη που αποτελεί αναμφίβολα πρώτου μεγέθους έκπληξη η Boeing επιβεβαίωσε ότι αποσύρεται από τον διαγωνισμό  για την κατασκευή ενός διαδόχου του E-4B Nightwatch του λεγόμενου «αεροσκάφους της ημέρας της κρίσης» της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το γεγονός αυτό αφήνει ως μόνο διεκδικητή του προγράμματος την εταιρείας  Σιέρα Νεβάδα Corporation (SNC) να δώσει τον αντικαταστάτη του E-4B.

Με αξία πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια, η ανάθεση σύμβασης για τον διαγωνισμό  SAOC (Survivable Airborne Operations Center ) αναμένεται στις αρχές του 2024.

Εν τω μεταξύ, δύο ανώνυμες πηγές επιβεβαίωσαν στο Reuters τον λόγο για τον οποίο η Boeing – ο αρχικός κατασκευαστής του E-4B και του αεροσκάφους 747 στο οποίο βασίζεται – αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η Boeing και η αμερικανική  Αεροπορία «δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα δικαιώματα δεδομένων και τους όρους σύμβασης, με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών  να αρνείται να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία σταθερής τιμής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ