Το Su-57 μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για την ανάπτυξη αεροσκαφών για τα νέα ρωσικά αεροπλανοφόρα

Το μαχητικό διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Aircraft Corporation, Yury Slyusar, δήλωσε στην έκθεση International Army 2022, πως το ρωσικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για την ανάπτυξη αεροσκαφών για τα νέα ρωσικά αεροπλανοφόρα.

«Το Ναυτικό Δόγμα της Ρωσίας ορίζει την κατασκευή προηγμένων αεροπλανοφόρων. Από την άποψή μας, ο πιο πολλά υποσχόμενος τομέας περιλαμβάνει την κατασκευή μιας ομάδας αεροπλανοφόρων που βασίζεται στο μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 και επίσης στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Το Sukhoi Su-57 είναι ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους εναέριων, επίγειων και ναυτικών στόχων.

Το μαχητικό διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι ικανό να φτάσει σε υπερηχητική ταχύτητα και είναι εξοπλισμένο με τον πιο προηγμένο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού ενσωματωμένου υπολογιστή.

Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας θα λάβουν 22 μαχητικά Su-57 μέχρι τα τέλη του 2024 και ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 76 έως το 2028. Το πρώτο μαχητικό Su-57 παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα το 2020.

Το διεθνές στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ Army 2022 που διοργανώνεται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διεξάγεται στις 15-21 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Patriot Park κοντά στη Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV