Επιστρέφει στην βάση του το επιθετικό ελικόπτερο APACHE

Είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε παραλία στην Εύβοια

Τα στελέχη της ΑΣ που μετέβησαν στην παραλία όπου βρίσκονταν το ακινητοποιημένο από βλάβη στον κινητήρα κατάφεραν και επιδιόρθωσαν το επιθετικό ελικόπτερο Apache και πλέον επιστρέφει στην βάση του.

Νωρίτερα ελικόπτερο Apache της Αεροπορίας Στρατού είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου, περίπου στις 11:00, καθώς κατευθυνόταν για άσκηση στην Κω και πραγματοποίησε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση σε παραλία της Εύβοιας.

Το ελικόπτερο με προορισμό την Κω, συμμετείχε σε άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν υπήρξε ένδειξη για βλάβη στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει ο πιλότος να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες «emergency», προχωρώντας σε αναγκαστική προσγείωση, σε παραλία κοντά στην Κάρυστο.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου, που είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο, είναι καλά στην υγεία του ενώ το ελικόπτερο δεν έχει υποστεί φθορές και επισκευάστηκε στην παραλία από κλιμάκιο της ΑΣ που μετέβει ώστε να απογειωθεί με ίδια μέσα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV