ΗΠΑ: Σύστημα ζεύξης δεδομένων AERONet για τα AT-6E Wolverine

Η αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει, στα νέα αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης, συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (CAS/ISR : Close Air Support/Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) AT-6E Wolverine, το νέο σύστημα ζεύξης δεδομένων AERONet (Airborne Extensible Relay Over-Horizon Network).

Το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σχεδόν σε κάθε αεροσκάφος και να διαβιβάσει εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο από και προς άλλα φίλια μέσα.

Επίσης υπάρχει και χερσαία έκδοση του συστήματος η οποία παρέχει τις ίδιες δυνατότητες, ενώ υπάρχει και η έκδοση διοίκησης και ελέγχου.

Οι δοκιμές επί των AT-6E Wolverine αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2022. Το AT-6E Wolverine είναι έκδοση του εκπαιδευτικού T-6A Texan II, η οποία αναπτύχθηκε κατόπιν της απαίτησης της Αμερικανικής Αεροπορίας για ένα ελαφρύ αεροσκάφος, οικονομικό στη χρήση και την υποστήριξη του, ικανό για την παροχή πυρών υποστήριξης και για την συλλογή πληροφοριών

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV